Essie - Treat, Love & Color

Under 2017 släppte Essie en ny serie med nagellack som heter "Treat, Love & Color" (TLC) som är en slags hybrid mellan ett vanligt lack och en nagelstärkare. Jag har länge haft problem med naglar som skivar sig, och har därför använt alla steg med nagelstärkare, nagellack, skyddande topplack etc. Men det tar sådan tid och jag orkar helt seriöst inte vänta! Mitt problem är inte att mina naglar inte växer (Det gör dom verkligen), utan att de skivar sig, går av etc. 
 
Därför blev jag positivt överraskad när dessa både torkade snabbt, höll mycket längre än vad vanliga lack brukar göra och dessutom har bidragit till att mina naglar skivar sig mycket mindre än tidigare. Såvitt jag hittar rätt information så finns det ca 12 nyanser i det svenska sortimentet och över 30 i det amerikanska sortimentet. Det jag saknar i det svenska sortimentet är ROLIGARE FÄRGER! Jag vill ha pangfärger, jag vill ha något kul! Neutrala klassiska naglar är okej i en vecka men efter det börjar jag crejva färg och går över till något annat. Nu har jag testat samtliga av dessa lack i en vecka var och är väldigt förtjust i produkten, så mycket att jag ska försöka klicka hem några av de amerikanska nyanserna (T.e.x mintfärgade Mint Condition).
 
Praktisk information:
Essie Treat, Love & Color finns hos t.ex. Kicks, Lyko etc. Lacken kostar 145-149 kr/stk. 

Isadora - The Perfect Base (2018)

Isadora har för nyligen släppt en ny kollektion med produkter till den "perfekta basen", bl.a. en concealerpalett och cushion concealers. Man har även släppt en face buffer brush (129 kr), en slags ansiktsborste i ministorlek till applikation av t.ex. concealer eller contouring där man behöver ha ett mindre verktyg än en vanlig ansiktsborste. Sjukt mjuk borste som har blivit välanvänd här hemma!
 
Color Correcting concealer wheel(159 kr): 
Concealer Wheel är en concealerpalett med fem nyanser varav två är color correctors. Just denna slags paletter är inget jag någonsin får använt på mig själv, jag föredrar en concealer med applikator i tub eller en concealer med pump. När jag gjorde mycket sminkningar på andra använde jag en hel del av denna slags paletter för att ha mer färgvariation, men till mig själv blir det för omständigt (Speciellt när ingen av nyanserna passar mig). Highlighternyansen testade jag på näsan och på amorbågen och resultatet blev superfint!
 
Long-Wear Cushion concealer (149 kr):
Denna concealer kommer med en fluffig svamp-aktig applikator på toppen som man använder för att applicera sin concealer (Jag använder dock face buffer brush för att blenda ut den). Den har en medium till hög täckning och jag tycker att hållbarheten är på topp. Mitt problem är att nyansutbudet är så snävt att det inte finns varken riktigt ljusa eller riktigt mörka nyanser. Det finns ingen nyans som passar mig, den ljusaste nyansen blir väldigt mörkgul på mig vilket är trist då jag verkligen tyckte om denna.
 
Det är möjligt att jag kan bära den senare i sommar efter att min hud har fått lite sol men då den verkar vara nästan tre nyanser mörkare än mig och väldigt gul så tvivlar jag! Kom igen Isadora, det måste gå att släppa fler än fyra nyanser när man skapar basprodukter? Om man passar in på en av dessa fyra nyanser tycker jag dock helt klart att den kan vara värd att testa!
Applikatorn på cushion concealer i nyansen 50 fair blonde
Cushion concealer i: 62 Peach Dark Circles, 60 Green Anti Redness samt 50 Fair Blonde.
Color Correcting Concealer Wheel
Color Correcting Concealer Wheel

Depend - Highlight the 80's (Minilack sommar 2018)

I denna lilla mintblå låda kom en 80tals-inspirerad kollektion från Depend där fokus är på klara färger (Lite uppsnyggade 80talsfärger) och pärlemor/skimmerlack i matchande nyanser. Vissa av skimmerlacken är lite duokroma och skiftar mellan ett par olika färger (lila/blått eller mjukt pastellblått/lavendel).När jag tänker 80tal tänker jag neoner, grälla leotards och benvärmare i olika former. Jag gillar tanken om en slags "modern take på 80-talet" men då jag är färggalen så skulle jag nästan hellre se en rent klassiskt 80tals kollektion med allt vad det innebär.
 
De flesta krämlack täcker fint med två lager, skimmerlacken däremot är en annan femma då de flesta av dem är väldigt skira och trivs bäst ovanpå ett annat lack. Jag har testat allihop på svart och en mörk maffig lila och tycker att de blir snyggast så. Däremot kan man uppleva att man ser borstdrag då de har ett släng av pärlemor som kan vara lite knepiga just när det gäller synliga borstdrag. Det är dock inget som är överdrivet störande utan endast en petitess.
 
Mina favoriter är 557 som skiftar mellan blått och lila, denna gör sig sjukt bra ovanpå ett svart lack. 561 ser lite intetsägande ut, men även denna är helt sjukt läcker ovanpå ett mörkare krämlack. Jag blev väldigt förtjust i denna ovanpå en mörk blålila nyans. I överlag en intressant kollektion. Trots att många av lacken inte riktigt fångar mitt intresse så finns det ett gäng guldkorn som känns lite speciella!
 
Praktisk information:
Kollektionen släpptes i butik i vecka 19. Lacken kostar 25 kr/stk och finns hos t.ex. H&M, Lindex, Kicks, Ica etc.