Junifavoriter 2018

Hur har ni det där ute i värmen? Jag har en vecka kvar på jobbet och sedan tar jag semester, LÄNGTAR! Idag tänkte jag visa några av de produkter som har blivit väldigt välanvända under månaden som har gått (Vissa har jag använt non-stop i flera månader, men jag är lite efter med favoritinläggen..). Som vanligt är det rätt okomplicerade produkter som gäller här under sommaren, jag gillar sånt som ger mycket effekt men som kräver lite jobb!
 
  1. Clarins Instant Light lip perfector är en klassisk sommarfavorit för mig. Den vårdar läpparna samtidigt som man får lite färg och massor av glans. Finns i massor av fina färger. 
  2. Essie Gel Couture topplack använder jag på alla slags lack, även om det inte är Essies egna lack. Torkar snabbt, ger riktigt snygg glossig yta och håller längre än många andra topplack. Jag har ställt Seche Vite på hyllan!
  3. Bioré UV Aqua Rich SPF50+ har blivit en storfavorit sedan jag klickade hem den under slutet på förra månaden. Skyddar riktigt bra, torkar in jättesnabbt och känns inte klistrig eller kladdig. Jag använder den endast i ansiktet och har ibland lagt smink ovanpå utan problem. Vissa andra solskydd kan nästan få någon slags reaktion mot t.ex. foundation och börjat lösa upp den istället för att bara lägga sig ovanpå. 
  4. The Body Shop Vitamin E Eyes Cube är nästan slut, så denna dyker nog upp i en empties snart också. Det är en kylande ögonkräm i stiftform som jag upplever som en räddare i nöden när jag antingen har varit i solen för mycket eller när jag är trött på morgonen. Love, love.
  5. China Glaze Let your Twilight sparkle kommer från My Little Pony-kollektionen och är ett fantastiskt lila/blått/rosa/glittrigt lack som jag använder som effektlack ovanpå något annat. Sjukt snyggt på svart, lila, blått eller rosa!
  6. Lumene Blur Foundation i nyansen 00 är min nya favoritfoundation. Den kan byggas upp till medium eller full täckning, men den känns inte kakig och den framhäver inte det torrfnas jag har ibland. Sjukt snygg satin-finish!
  7. Clean Fresh Laundry är en av mina all-time favoriter när det kommer till parfym. Den doftar rent, okomplicerat och fräscht. Min kille förstår inte varför jag vill dofta av ren tvätt men kommenterar ändå att jag doftar så gott ibland när jag har denna på. 
 
Vilka är dina junifavoriter? Dela med dig i kommentarerna, som alltid är jag på jakt efter nytt att testa!

Sommarfräscha fötter med Philips Pedi Advanced

TIdigare på veckan kom det ett bud med ett pressprov på Philips Pedi Advanced, en slags slipmaskin till fötterna. Här i det Honianska hushållet är det för det mesta jag som står för fotvården (Vi brukar köra byteshandel med fotvård mot massage, så win win) och varje manick som kan underlätta mitt jobb testas med glädje! Jag har sedan tidigare testat en produkt med liknande funktion från Scholl, men den tyckte jag var klumpig och svåranvänd så den ligger i en låda någonstans i badrummet.
 
Pedi Advanced har en rund roterande platta som sägs vara utbytbar (Den är enkel att bara klicka av iallafall) men trots att jag har letat så kan jag inte hitta någon info om vart man kan finna nya plattor eller hur mycket dessa kostar. Nåväl! Plattan agerar som fil och den sandpapperliknande ytan fortsätter även på sidan av plattan vilket gör att man kan använda sidorna till finlir där man inte har lust till att slipa så stor yta.
 
Min kille har lite förhårdnader på sidorna av stortårna där skorna har gnagt lite. Vi testade att fotbada en fot och låta den andra vara torr för att se hur fotfilen agerade. Vi upplevde att huden filades av lite snabbare på den våta huden, men det handlar mest om att huden är lite "uppluckrad" i förvägen och enklare kan tas av. Det jag skulle rekommendera är att man filar fötterna efter man har badat eller duschat, då det drar ner på "behandlingstiden" lite (Plus jag tycker att det är en trevligare känsla än att fila torr hud). Pedi Advanced är effektiv som sjutton och efter att ha provtestat den på min kära pojkvän så testade jag på mina egna fötter, och jag gillade det jättemycket! Den är inte så hård mot fötterna att man på noll komma två sekunder har filat för mycket, utan den ger lite frirum till att jobba med huden vilket gör att man har tid till att känna efter innan man har filat bort halva foten. Trevlig manick!
 
Praktisk information:
Pedi Advanced kostar ca 749 kr och finns hos t.ex. Mediamarkt.  
 

Isadora - Tropical Nights naglar + läppar

Lite nytt till naglar och läppar från Isadora vare här! Idag ska vi kika på kollektionen Tropical Nights som innehåller 10 nagellack i wonder nail-serien samt fem av Isadoras Lip Oils som jag har testat tidigare. Jag har kikat lite för att se om jag kunde hitta mitt gamla inlägg där jag recenserade dessa men det kom inte med i bloggflytten tydligen! Nåväl!
 
Utav tio nagellack så är sju nya nyanser och jag har testat tre av dessa. Sea Breeze är ett skirt ljusblått/mintigt/skimrigt lack som man kan använda själv för en lite mer diskret effekt eller ovanpå ett mörkare nagellack för att framhäva färgskiftningarna. Night Heat och Pink Sunset är rätt klassiska nagellack med sina rödorangea och korallrosa toner. Okomplicerade krämlack som täcker bra på två tunna lager. 
 
Läppoljorna är som en blandning av en olja och ett läppglans. De känns vårdande på läpparna och har en väldigt skir färg som liksom bara jämnar ut den egna läppfärgen, men de ger inte så mycket färg så att man behöver en spegel. Till sommaren är dessa perfekta då de är enkla att bara slänga på och komma vidare med sitt liv. Rekommenderar dock inte att man har nedsläppt hår om man har långt hår!
 
Praktisk information:
Tropical Nights släpptes i butik vecka 19. Kollektionen innehåller 10 nagellack och 5 läppoljor. Nagellacken kostar 79 kr/stk och lip oil kostar 109 kr/stk. 
Wonder nail (79 kr): Sea Breeze, Night Heat & Pink Sunset
Nourishing lip oil (109 kr): Rose & Mandarin
Nourishing lip oil (109 kr): Rose & Mandarin