Mästra brynen med The Brow Gal

Idag ska vi kika lite närmare på märket “The Brow Gal”, startat av Tonya Crooks (Som för övrigt både är en ödmjuk, driven och intressant kvinna) som efter en tid som konststudent i London började sminka och kunde inte hitta de brynprodukter hon gillade. Jag har sedan tidigare testat brynsaxen som jag har köpt på mig en extra av så att jag kan ha en i sminkrummet och en i min vardagsväska. Fungerar så bra till trilskande bryn, trimma ögonfransar etc etc. Produkterna i detta inlägget har Tonya valt ut till mig (Och så fick jag en demonstration) men som alltid är mina åsikter mina egna.

The Brow Gal finns t.ex. hos Kicks.

The Convertible brow palette (379 kr):

Denna brynpalett kommer med tre nyanser som kan användas antingen som ett vanligt brynpuder eller med fuktad pensel för ett mer intensivt resultat (Tänk typ en hybrid mellan en pomade och ett puder). Detta är nyans 02 men det finns även en ljusare och en mörkare variant. Tonya valde denna till mig då jag är lite rödlätt och det finns en bra nyans till just rödhåriga i denna. Som puder är jag inte särskilt förtjust i denna lilla trio-palett, jag får inte nog pigment på brynen och därmed ingen definition av brynen.

Med fuktad borste är det dock natt och dag, jag får inte lika mycket pigment som med en pomade men det är ju inte alltid man vill ha den slags bryn. För ett bra mellanting så tycker jag att det fungerar riktigt bra men föredrar faktiskt hellre en färgad brow gel då det är smidigare och snabbare än att mecka med att blöta penslar.

Highlighter Pencil (195 kr):

Jag har testat nyans 01 (Champagne) och nyans 02 (Gold/Nude) av dessa dubbelsidiga highlighterpennor. Nyans 02 är för gul och varm för min hy, 01 känns mycket mer passande men är inte helt 100%. Den skimriga highlightersidan är SUPERB men den andra sidan är helt plötsligt för rosa till att jag ska kunna använda den överhuvudtaget. Formulan är bra på pennorna, det är enkelt att blenda ut och de matta sidorna är krämiga och lättapplicerade. Om det hade funnits en penna med en klockren färgskala för mig hade detta kunnat bli en favorit.

Eyebrow Pencil (215 kr):

Brynpennor och mascaror är två av dom produkter som jag är allra mest kritisk över. Jag vill inte att varken mascara eller bryn försvinner halvvägs igenom dagen men det ska ändå vara enkelt att ta bort det på kvällen. Mina bryn är mycket blonda och genomskinliga och därför är det viktigt att jag inte har plötsliga bold patches mitt i brynet. Denna penna är lite hårdare men ger ett väldigt snyggt och naturligt resultat. Man kan få till väldigt hårliknande penseldrag och brynen ser därför mer naturliga ut samtidigt som man faktiskt får till (för mig) nog täckning.

I locket finns det en vässare, normalt tycker jag att dessa slags vässare är helt oanvändbara men denna är faktiskt överraskande bra. Jag tror att den lite hårdare pennan ihop med en bättre vässare än normalt på denna slags produkter gör det mer smidigt. I överlag en superbra penna som jag gillar både till vardags och till fest!

The Brow Gal: The convertible, highlighter pen & eyebrow pencil

The Brow Gal: The convertible, highlighter pen & eyebrow pencil

 

The Brow Gal: The convertible & eyebrow pencil

 

The Brow Gal: Eyebrow Pencil, Highlighter pen 01/02, The Convertible (Tre första som puder, tre sista med fuktad pensel). 

Kommentarer:

1 JUNITJEJ:

Så bra tips!

Kommentera här: