Hemmaspa med TBS Spa of the World

Nu när jag är i testartagen på hemmaspa-produkter så tänkte jag testa mig vidare med ett gäng nytillskott i The Body Shops “Spa of the World”-serie (Och en ny ansiktsmask med matcha). Det har kommit tre nya produkter i Spa of the World-serien (En bra serie för övrigt, gillar både skrubbar och massageoljor): En skrubb, en kroppsolja med lime och en kroppskräm som alla kommer i den nya “Firming”-serien med uppstramande produkter.

French grape seed scrub (295 kr):

Denna skrubb är en relativt “lättflytande” sockerbaserad skrubb med druvkärnor i sig. När jag säger lättflytande så menar jag inte rinnig, men jämfört med mer fasta skrubbar som måste grävas ur burken så är denna inte lika fast. Den har en söt men lite jordig doft som jag tycker är helt lagom utan att vara överväldigande.

Själva skrubben är inte den rivigaste jag någonsin har testat, men sockret gör sitt för att ta bort mitt torrfnas från mina ben och min hud känns smidigare och lenare efter användning. Eftersom sockret smälter i duschen så tycker jag inte heller att jag har riskerat att överexfoliera, vilket man annars kan ha tendens till med mekaniska skrubbar.

Thai makrut lime firming oil (225 kr):

Utav alla dessa produkter så är denna lilla flaska helt klart min favorit, det är en liten kroppsolja med lime som doftar helt fantastiskt fräscht och gott. Jag applicerar kroppsoljor just efter jag kommer ut ur duschen då jag tycker att det är enklare att applicera på “varm” hud (Och jag tycker att det sjunker in i huden snabbare på nyduschad hud). Återfuktar, känns inte klistrig och är dryg. I like!

Ethiopian Green Coffee Cream (325 kr):

När jag ser kaffe i hudvårdsprodukter så brukar dom för det mesta ha en helt annan doft än denna ljust gröna geleaktiga kräm. Formulan på denna är väldigt intressant, den är väldigt geleaktig och lätt i burken men så snart man börjar jobba in den i huden så känns det som att den smälter och blir nästan vattnig (På ett bra sätt). Produkten sjunker väldigt snabbt in i huden och känns nästan lite kylande. Jag har inte sett några “uppstramande” effekter men min hud blir återfuktad, mjuk och fräsch. Av dessa tre produkter så har denna starkast doft, den är inte överväldigande på något sätt men för dig som är känslig för dofter så kan denna vara too much.

En bra kräm, men lite dyr! Man får dock hela 350 ml och produkten är dryg, så om man vill skämma bort sig själv kan det vara en tanke att kila in och provsmörja en arm hos TBS.

Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask (195 kr):

Jag var så peppad på att testa denna nya mask från TBS då jag har haft mer orenheter runt näsan än jag normalt har. Jag var inte jätteförtjust i denna då jag inte tyckte att jag fick nog resultat. De två masker jag använde häromdagen gav mig ett bättre resultat så jag tänker att det har något att göra med min hudtyp snarare än själva produkten. Det jag gillade med denna var att man fick en lätt exfoliering när man tvättade av den då den innehöll små korn av något slag.

Min hud är torr på kinderna och med nämnda orenheter runt näsan så denna slags produkt borde ha fungerat iallafall runt min T-zon då den marknadsförs till att vara bra till att ta bort orenheter men det var inte nog “Oomph” för att råda bot på min hy tyvärr. Himalayan Charcoal fungerar bättre för mig!

 

Spa of the world: Firming ritual.

 

French Grape Seed Scrub + Ethiopian Coffee Cream.

 

Japanese Matcha Tea Pollution Clearing mask.

Kommentera här: