L’Oreal Merry Metals (Limited Edition Holiday 2017)

Årets jul/nyårskollektion från L’Oreal heter Merry Metals och innehåller massor av härliga glitziga produkter som jag tycker är väldigt passande till nyår! I kollektionen finner vi tre metalliska flytande läppstift (Dom är helt okej), två flytande eyeliners, tre “eye paints” (Tänk mousseaktig metallisk ögonskugga) och en flytande highlighter (Glam Drops.. 159 kr) som har flyttat ner i min sminkväska p.g.a. sjukt snygg. Kolla närmare på den om ni kilar förbi en display med dessa, den är riktigt läcker!

Jag är i överlag anlagd lite som en skata och älskar allt som glittrar, så vibbarna runt denna kollektion gjorde mig intresserad. I kollektionen finner vi två flytande eyeliners (129 kr) i roséguld och antikguld, de är bägge två väldigt tjusiga men kräver att man bygger upp dom för att få till bra täckning. Ungefär två lager krävs det för att få till en opak linje och när de har torkat så sitter dom som berget.

Lip Paint metallic (129 kr) kommer i tre nyanser (Roséguld, koppar och rött) och har alla en skimrande finish. Den röda är väldigt skir och kräver också ett par lager för att den ska se snygg ut, den rosiga och koppriga nyansen är mer täckande dock. Den röda är svår att använda ensam då många lager flytande läppstift har en tendens att krackelera och kännas torrt och trist på läpparna, men på en röd lipliner är den yum. Inte mina favoriter när det kommer till metalliska flytande läppstift men helt klart bra till priset!

Utöver glam drops så tycker jag att Eye Paints (99 kr) är stjärnan i denna kollektion, det är små mousse-skuggor i en liten tub med applikator. Dom är SÅ PIGMENTERADE och kan användas till så många olika användningsområden. Man kan ta lite på en liten fluffig borste och applicera ett diffust men precist lager vid tårkanalen som highlighter, man kan klappa på den med ett finger för att få en intens metallisk effekt eller klappa på lite på läpparna med ett finger för en diskret highlight (Eller som eyeliner för den delen!) Håller bra, är enkla att applicera och tona ut (Men man får jobba liiite snabbt).

Finns ute i butik nu!

Lip Paint Metallic (129 kr): Pixie, Lolita & Cute But Psycho
Eye Paint (99 kr): Man down, Rude Boy & Diamonds. Superliner (129 kr): Gold & Rose Gold
Lip Paint Metallic (129 kr): Pixie, Cute But Psycho & Lolita. Superliner (129 kr): Rose Gold & Gold. Eye Paint (99 kr): Man Down, Rude Boy & Diamonds

Mästra brynen med The Brow Gal

Idag ska vi kika lite närmare på märket “The Brow Gal”, startat av Tonya Crooks (Som för övrigt både är en ödmjuk, driven och intressant kvinna) som efter en tid som konststudent i London började sminka och kunde inte hitta de brynprodukter hon gillade. Jag har sedan tidigare testat brynsaxen som jag har köpt på mig en extra av så att jag kan ha en i sminkrummet och en i min vardagsväska. Fungerar så bra till trilskande bryn, trimma ögonfransar etc etc. Produkterna i detta inlägget har Tonya valt ut till mig (Och så fick jag en demonstration) men som alltid är mina åsikter mina egna.

The Brow Gal finns t.ex. hos Kicks.

The Convertible brow palette (379 kr):

Denna brynpalett kommer med tre nyanser som kan användas antingen som ett vanligt brynpuder eller med fuktad pensel för ett mer intensivt resultat (Tänk typ en hybrid mellan en pomade och ett puder). Detta är nyans 02 men det finns även en ljusare och en mörkare variant. Tonya valde denna till mig då jag är lite rödlätt och det finns en bra nyans till just rödhåriga i denna. Som puder är jag inte särskilt förtjust i denna lilla trio-palett, jag får inte nog pigment på brynen och därmed ingen definition av brynen.

Med fuktad borste är det dock natt och dag, jag får inte lika mycket pigment som med en pomade men det är ju inte alltid man vill ha den slags bryn. För ett bra mellanting så tycker jag att det fungerar riktigt bra men föredrar faktiskt hellre en färgad brow gel då det är smidigare och snabbare än att mecka med att blöta penslar.

Highlighter Pencil (195 kr):

Jag har testat nyans 01 (Champagne) och nyans 02 (Gold/Nude) av dessa dubbelsidiga highlighterpennor. Nyans 02 är för gul och varm för min hy, 01 känns mycket mer passande men är inte helt 100%. Den skimriga highlightersidan är SUPERB men den andra sidan är helt plötsligt för rosa till att jag ska kunna använda den överhuvudtaget. Formulan är bra på pennorna, det är enkelt att blenda ut och de matta sidorna är krämiga och lättapplicerade. Om det hade funnits en penna med en klockren färgskala för mig hade detta kunnat bli en favorit.

Eyebrow Pencil (215 kr):

Brynpennor och mascaror är två av dom produkter som jag är allra mest kritisk över. Jag vill inte att varken mascara eller bryn försvinner halvvägs igenom dagen men det ska ändå vara enkelt att ta bort det på kvällen. Mina bryn är mycket blonda och genomskinliga och därför är det viktigt att jag inte har plötsliga bold patches mitt i brynet. Denna penna är lite hårdare men ger ett väldigt snyggt och naturligt resultat. Man kan få till väldigt hårliknande penseldrag och brynen ser därför mer naturliga ut samtidigt som man faktiskt får till (för mig) nog täckning.

I locket finns det en vässare, normalt tycker jag att dessa slags vässare är helt oanvändbara men denna är faktiskt överraskande bra. Jag tror att den lite hårdare pennan ihop med en bättre vässare än normalt på denna slags produkter gör det mer smidigt. I överlag en superbra penna som jag gillar både till vardags och till fest!

The Brow Gal: The convertible, highlighter pen & eyebrow pencil

The Brow Gal: The convertible, highlighter pen & eyebrow pencil

 

The Brow Gal: The convertible & eyebrow pencil

 

The Brow Gal: Eyebrow Pencil, Highlighter pen 01/02, The Convertible (Tre första som puder, tre sista med fuktad pensel). 

Hemmaspa med TBS Spa of the World

Nu när jag är i testartagen på hemmaspa-produkter så tänkte jag testa mig vidare med ett gäng nytillskott i The Body Shops “Spa of the World”-serie (Och en ny ansiktsmask med matcha). Det har kommit tre nya produkter i Spa of the World-serien (En bra serie för övrigt, gillar både skrubbar och massageoljor): En skrubb, en kroppsolja med lime och en kroppskräm som alla kommer i den nya “Firming”-serien med uppstramande produkter.

French grape seed scrub (295 kr):

Denna skrubb är en relativt “lättflytande” sockerbaserad skrubb med druvkärnor i sig. När jag säger lättflytande så menar jag inte rinnig, men jämfört med mer fasta skrubbar som måste grävas ur burken så är denna inte lika fast. Den har en söt men lite jordig doft som jag tycker är helt lagom utan att vara överväldigande.

Själva skrubben är inte den rivigaste jag någonsin har testat, men sockret gör sitt för att ta bort mitt torrfnas från mina ben och min hud känns smidigare och lenare efter användning. Eftersom sockret smälter i duschen så tycker jag inte heller att jag har riskerat att överexfoliera, vilket man annars kan ha tendens till med mekaniska skrubbar.

Thai makrut lime firming oil (225 kr):

Utav alla dessa produkter så är denna lilla flaska helt klart min favorit, det är en liten kroppsolja med lime som doftar helt fantastiskt fräscht och gott. Jag applicerar kroppsoljor just efter jag kommer ut ur duschen då jag tycker att det är enklare att applicera på “varm” hud (Och jag tycker att det sjunker in i huden snabbare på nyduschad hud). Återfuktar, känns inte klistrig och är dryg. I like!

Ethiopian Green Coffee Cream (325 kr):

När jag ser kaffe i hudvårdsprodukter så brukar dom för det mesta ha en helt annan doft än denna ljust gröna geleaktiga kräm. Formulan på denna är väldigt intressant, den är väldigt geleaktig och lätt i burken men så snart man börjar jobba in den i huden så känns det som att den smälter och blir nästan vattnig (På ett bra sätt). Produkten sjunker väldigt snabbt in i huden och känns nästan lite kylande. Jag har inte sett några “uppstramande” effekter men min hud blir återfuktad, mjuk och fräsch. Av dessa tre produkter så har denna starkast doft, den är inte överväldigande på något sätt men för dig som är känslig för dofter så kan denna vara too much.

En bra kräm, men lite dyr! Man får dock hela 350 ml och produkten är dryg, så om man vill skämma bort sig själv kan det vara en tanke att kila in och provsmörja en arm hos TBS.

Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask (195 kr):

Jag var så peppad på att testa denna nya mask från TBS då jag har haft mer orenheter runt näsan än jag normalt har. Jag var inte jätteförtjust i denna då jag inte tyckte att jag fick nog resultat. De två masker jag använde häromdagen gav mig ett bättre resultat så jag tänker att det har något att göra med min hudtyp snarare än själva produkten. Det jag gillade med denna var att man fick en lätt exfoliering när man tvättade av den då den innehöll små korn av något slag.

Min hud är torr på kinderna och med nämnda orenheter runt näsan så denna slags produkt borde ha fungerat iallafall runt min T-zon då den marknadsförs till att vara bra till att ta bort orenheter men det var inte nog “Oomph” för att råda bot på min hy tyvärr. Himalayan Charcoal fungerar bättre för mig!

 

Spa of the world: Firming ritual.

 

French Grape Seed Scrub + Ethiopian Coffee Cream.

 

Japanese Matcha Tea Pollution Clearing mask.