Fräsch fransk med Isadora Gel Nail Lacquer

isadora gel nail lacquer french manicureFranska naglar är så himla fräscht och passar till precis vadsomhelst, men jag tycker att det kan vara tidskrävande att lacka franskt då det kräver tålamod (Lack ska torka) och en stadig hand. Idag ska vi kika på Isadora's "French Manicure"-del av den relativt nya Gel Nail Lacquer-linjen som släpptes för ungefär ett år sedan. Till franska naglar har Isadora förutom Gel Nail Lacquer Top Coat även utvecklat tre "bas-lack"(Genomskinligt, skirt rosa & skirt beige) samt ett vitt lack till tipparna. Tipp-lacket har en lite smalare pensel än övriga lack i serien och det är därför lättare att lacka tipparna med utan att få lack över hela handen. Gel Nail lacquer är ett hög-blankt hybridlack lite a la Vinylux och 7-days från Depend som ska ha bättre hållbarhet än vanliga lack och som torkar snabbt som sjutton bara man har solljus eller en lampa att sticka in händerna under (Min pojkvän har fler än en gång undrat varför jag står med händerna under en skrivbordslampa och stirrar). Normalt så lägger man väl basen först efterföljt av tipparna och så ett generöst lager topplack men jag gör det lite omvänt. Först målar jag tipparna genom att antingen göra det frihand eller genom att använda en mall till franska tippar (Finns att köpa extremt billigt på ebay). Efter tipparna applicerar jag ett lager av basen, och eftersom att basen är så pass skir så påverkar det inte nyansen på tipparna men gör däremot att övergången från vit kant till "naturlig" nagel ser mindre konstgjord och knivskarp ut. Efter detta använder jag topplack för att försegla hela manikyren! Jag upplever att jag får till bättre hållbarhet på dom franska lacken än dom färgade i samma serie, efter ungefär 5 dagar börjar det chippa i kanterna och det tycker jag är helt klart godkänt! Lacken kostar 89 kr/stk och finns på t.ex. Kicks eller Åhlens.

Produkter i inlägget:

  • Isadora Gel Nail Lacquer 215 Clear
  • Isadora Gel Nail Lacquer 216 French Tip
  • Isadora Gel Nail Lacquer 210 Top Coat
  • Isadora Gel Nail Lacquer 217 French Pink
  • Isadora Gel Nail Lacquer 218 French Nude
Jag har använt 216 French tip till tipparna (Duh), 218 French Nude som bas och 210 Top Coat för att försegla manikyren! Vilka produkter använder du när du gör fransk manikyr? Mallar eller frihand? isadora gel nail lacquer french manicure2 isadora gel nail lacquer french manicure3

Kommentarer:

1 Anna:

Herregud, jag har inte haft fransk manikyr på minst fem-sju år! Får nog fixa det snart igen...

2 Else:

Är det inte amerikansk manikyr som du beskriver - den är just mjukare i övergången än den franska. Tror mest jag gör funky frenches om något eller glitter gradient tippar, som Anna ovan får jag nog göra en klassisk manikyr någongång snart. Tror jag har mallar i en låda någonstans, annars blir det frihandat:)

Svar: Den termen har jag faktiskt aldrig hört förut, det är mycket möjligt! Off to google! Jag är också mer intresserad av glitter gradients om jag ska vara helt ärlig, men ibland är det skönt att naglarna bara ser rena ut! :)
Honi

Kommentera här: