Recension: Maybelline"MatteMaker"Puder

maybelline matte maker puderMaybelline släppte nyligen ett mattiferande puder vid namn Matte Maker, ett puder som kommer i fyra nyanser och som kostar 99 kr. För mig är mattifierande puder ett måste, inte bara för att fixera min foundation men också för touch-ups under dagen om min näsa eller panna blir glansig. Jag har testat dom två mittersta nyanserna: 20 Nude Beige & 30 Natural Beige. Till vintern tror jag dock att den ljusaste 10 Classic Ivory skulle passa mig bättre men just nu är nummer 20 faktiskt perfekt. MatteMaker påminner väldigt mycket om Dream Matte Powder som har utgått ur Maybelline's sortiment, men med sämre förpackning. Jag upplever formulan som väldigt silkig och med lätt till medium täckning, jag borstar dock bara på ett tunnt lager ovanpå foundation för att fixera min foundation så jag använder sällan särskilt mycket puder. Min hud är torr/normal (Mer normal om sommaren) så jag har inte särskilt oljig hud som kanske kräver lite mer. Om jag inte minns helt fel så var min älskade vän Aida (Vars blogg verkar ligga nere) inte jätteförtjust i detta puder. Hon har lite mer oljig hud än vad jag har och har därför andra krav, hon tyckte visst att man behövde kaka på allt för mycket produkt för att överhuvudtaget få en effekt och när man väl hade lagt på så mycket produkt så såg man bara konstig ut. Till torr/normal hud som vill matta ned huden lite lätt så tycker jag dock att detta är en väldigt trevlig produkt till ett bra pris. Förpackningen är inte den bästa, redan innan jag hade öppnat en av dessa så hade puder + metall-pan lossnat från botten (Aka, den hade depottat sig själv!). Plastförpackningen med skruvlock känns varken lyxig eller hållbar, men gör jobbet. Eftersom det inte medföljer varken puff eller spegel så är detta dock inte ett sådant puder som jag slänger ner i väskan. Jag föredrar L'Oreals BB puder som har bättre förpackning, spegel och en pudersvamp i separat fack under pudret. BB från L'Oreal mattar dock inte ner lika mycket utan är ännu mer silkigt och lätt.
 • Pris: 99 kronor
 • Mängd: 16 gram
 • Finns hos: Kicks, Åhlens
 • Mitt betyg: 3/5

maybelline matte maker puder2Längst upp: 30 Natural Beige. Längst ner: 20 Nude Beige

maybelline matte maker puder3Nude Beige 20 applicerat på vänstra sidan av ansiktet på bar hud. Man kan bäst se den nedmattande effekten i pannan. PS. Mitt hår är crazy as usual!

Recension: Clinique Pop Lip Colour + Primer Lipstick

clinique pop lip colour + primer lipstickClinique utökade nyligen sitt sortiment med en helt ny kollektion av läppstift som heter Pop Lip Colour + primer, ett dunderkrämigt läppstift som känns skönt som sjutton på läpparna. Produkterna släpptes i Maj så dom borde finnas ute i butikerna sedan över en månad tillbaka. Läppstiften kostar 235 kr/stk och det finns 16 färger som är allt från sobert nude till lila eller knallrött. När jag var yngre så tyckte jag ofta att Clinique's smink kändes som något för dom som var lite äldre men här på sistonde har Clinique definitivt poppat upp (Pun intended) sitt sortiment med t.ex. Cheek Pop (Fina rouge med blom-mönster) och dessa nya läppstift. Det gillas!

Solida förpackningar:

Förpackningen är delvist plast och delvist metall och plastdelen visar vilken nyans läppstiftet har (Smart och lättare att få överblick). Hylsan är inte lika tung som t.ex. YSL's läppstift (Som verkligen har tyngd) men trots att en del av hylsan är gjord av plast så har läppstiften en viss tyngd och förpackningen är gjord på ett stilrent sätt som är snyggt på sminkbordet. Jag gillar den fyrkantiga förpackningen som gör att man verkligen har något att hålla fast i när man applicerar!

Lättburen formula:

Formulan är varken matt eller superglossy utan ett trevligt mittimellan där man slipper att A: Håret sätter sig fast i klistriga läppar eller att B: Läpparna känns uttorkade efter 5 minuter. Dessa läppstift är så himla krämiga och det är rikligt med pigment i stiften, man behöver inte kämpa för att få upp bra täckning. Inget av stiften doftar av något särskilt utan är, vad jag kan lukta mig till, helt doftfria. Om man gillar mer skira läppstift så rekommenderar jag att man klappar in lite produkt med ett finger (Rena händer!) på läpparna för en hint av färg, det fungerar faktiskt väldigt bra! Jag har testat tre av nyanserna: Vardagsrosa Sweet Pop, Knalligt Orange/korall/röda Poppy Pop och dammigt lila Grape Pop. Utav dessa tre håller Poppy Pop bäst, den sitter bra på läpparna i ungefär 5 ½ timme innan jag vill återapplicera. Grape Pop höll i ungefär 5 timmar och rosa Sweet Pop i ungefär 4. Alla läppstift känns väldigt återfuktande på läpparna och trots att man har haft dom på läpparna i 5+ timmar så håller den återfuktande känslan i sig. Min favorit är helt klart lila Grape Pop som jag redan burit flera gånger, FOTD kommer!
 • Pris: 235 kronor
 • Mängd: 3,9 gram
 • Finns hos: Kicks, Åhléns, NK etc.
 • Mitt betyg: 4/5

clinique pop lip colour + primer lipstick3Poppy Pop, Sweet Pop & Grape Pop

clinique pop lip colour + primer lipstick2Poppy Pop, Sweet Pop & Grape Pop

clinique grape pop lipstick.pngGrape Pop

clinique poppy pop lipstick.pngPoppy Pop

clinique sweet pop lipstick.pngSweet Pop

Recension: Sephora Instant Nail Polish remover for glitter

sephora instant nail polish remover for glitter burkAtt ta bort glitter från naglarna är nog det tråkigaste som finns och därför kastar jag mig gärna över olika produkter som säger sig vara lösningen till den långdragna processen. Till årets Daisy Beauty Awards testade jag Sephora's Instant Nail polish remover for glitter som är en burk med remover som innehåller en svamp runt insidan av burken och en lite grövre svamp nerproppad i mitten. Man ska sticka ner fingret i burken och lösa upp lacket med removern för att sedan gnugga av glittret på en av svamparna. Om glittret inte alls vill vara med så kan man ta ut den grövre svampen och gnugga loss. Jag tycker att den funkar bra och att glitter försvinner relativt snabbt. Något som jag dock inte gillar är hur grov den mittersta svampen är, om jag har haft många lager glitter eller bara ett väldigt ihärdigt glitter som kräver en del gnuggning så åker nagelbanden på rejält med stryk och det vill man ju helst inte. Jag kan förstå tanken med den grova svampen, den gör att man nästan kan skrapa av glitterbitar som sitter fastlimmade i nageln, men det är egentligen något jag tycker att en vanlig mjuk nagelborste också klarar galant. Naglarna tar dock inte alls stryk och dom dagar när jag har haft en mindre kinkig glittermanikyr till borttagning så har jag kunnat minimera skadan på nagelbanden också! Själva removern är bra, svampen som ligger runt burkens kanter är bra och förpackningen är okej (Kunde varit lägre & med mindre hals då det är svårt att nå botten med fingret). Gör det klart lättare att få av glitterlack!
 • Pris: Ca. 80 kronor.
 • Mängd: 85 ml.
 • Finns hos: Sephora
 • Mitt betyg: 4/5
sephora instant nail polish remover for glitter burk2