Mac Pro Palette Double (Med rouge +Ögonskuggor!)

mac pro palette doubleJag fick ett pressprov på en av Mac's dubbla "Pro-paletter" under mitt besök till Mac Pro, en palett som öppnas som en bok med plats till produkt på bägge sidor. Jag har sedan tidigare Pro Single/Large paletter (Ni kan kika närmare på dom här) och jag är väldigt nöjd med dom. Dom dubbla paletterna fungerar på samma sätt som Single/Large paletterna, botten är magnetisk så man kan antingen ha sina skuggor direkt i paletten eller så kan man köpa ett gäng inserts. Jag har ett insert till rouge och ett insert till ögonskuggor. Om man vill kan man byta runt på sina inserts då dom går att ta ut igen även efter man har satt i dom. Det finns även inserts till krämprodukter (Så kallade "Wells") där man kan depotta läppstift, krämrouge, krämfoundations etc. (Nog mest riktat mot MUA's). Låt oss kika på vad jag har i paletten!

mac pro palette double insert blush eyeshadowPro Palette Large/Duo

mac pro palette double insidePlastlock som ser till att produkterna inte smittar av sig på varandra

Pro Palette Refill pans (Eyeshadow):

Berit och den gulliga MUA'n Gry valde ut fyra skuggor som dom tyckte jag skulle ha och så valde jag själv ut Club som jag har varit jättesugen på under längre tid. Club ser väldigt intetsägande ut på mina bilder, jag hade lite svårigheter med att fånga det fina färgskift som skuggan faktiskt har. Den skiftar mellan grönt, blått och en slags taupe-nyans och skapar en väldigt trevlig effekt på ögonlocket.

Mylar är en trevlig highlighternyans för mig som är väldigt blek. Formulan är perfekt till lätt highlighting av brynben och vid tårkanalen, skuggan har lite glow men är inte överdrivet skimrig. Det ser lite mer naturligt ut än många, nästan metalliska, highlighter-skuggor som jag tycker kan bli lite för mycket till vardags. Jag hade dock önskat att det var lite mer oomph i Mylar! Paradisco var jag lite tveksam över, jag visste inte hur ofta jag skulle använda en sån här korallig orange skugga med orange skimmer, men jag har faktiskt använt den överraskande mycket. Snygg i globlinjen med t.ex. Mylar på ögonlocket eller på ögonlocket med Concrete i globlinjen. Jag använde den faktiskt också som kombinerat rouge/highlighter häromdagen och även det var snyggt.

Concrete påminner mig om flera andra av mina Mac-skuggor men är lite varmare i nyansen. Passar perfekt till både vardags och fest och är en perfekt skugga om man vill markera globlinjen. Satin Taupe är totalhypad och nu förstår jag varför. Skuggan har en nästan lila taupe-nyans som kan tonas ned till vardags eller som kan vara mittpunkten i en festsminkning. Formulan är som smör och trots att Satin Taupe är märkt som en "Frost" skugga så tycker jag nästan mer den drar åt metallic. Sjukt snygg!

mac pro palette double eyeshadowMylar (Satin), Paradisco (Frost), Concrete (Satin), Satin Taupe (Frost) & Club (Satin)

mac pro palette double eyeshadow club mylar satin taupeClub, Satin Taupe, Concrete, Paradisco & Mylar

Pro Palette Refill pans (Blush):

Jag har inte testat några av Mac's permanenta rouge tidigare men däremot ett gäng av Limited Edition-rougen, och nu har jag fått mersmak. Jag har tre rouge varav ett (Cantaloupe) är från Mac's "Pro" serie. I rouge-inserten är det plats till sex rouge och om jag har förstått det rätt så ska även deras Sculpting powders få plats i dessa inserts. Min plan är att köpa på mig en bronzer, en contour och kanske en highlighter för att ha en fulländad rouge/contour-palett!

Tenderling ser väldigt intetsägande ut på bilderna men väl på kinden blir det en underbart dammigt rosa naturlig nyans. Tenderling har en sheertone formula som gör att den inte blir fullt lika knallig som många andra rouge. Blendar ut som en dröm och passar en ljus/medium hudton.

Blushbaby är också ett shertone rouge och är precis som Tenderling väldigt lättjobbat. Mac beskriver nyansen som en "Beige Pink" men jag tycker mer den är gammelrosa. Även denna är snygg som sjutton på kinderna och jag tror den skulle passa allt från ljus till en mörkare medium hudton.

Pro-nyansen som jag pratade om heter Cantaloupe, en varm korall-orange nyans som ser lite farlig ut när man står och swatchar den men väl på huden är den inte fullt lika galen. Cantaloupe har satin-formula och ger därför liiite liiite glow utan att vara frostig. Passar allt från väldigt ljusa till relativt mörka hudtoner!

mac pro palette double blushTenderling(Sheertone), Blushbaby (Sheertone) & Cantaloupe (Satin)

mac pro palette double blush cantaloupeTenderling(Sheertone), Blushbaby (Sheertone) & Cantaloupe (Satin)


Kommentarer:

1 FOTD – Grape Pop:

[…] ögonen har jag använt ett gäng av dom nya Mac-skuggorna som jag visade er för ett tag sedan. Jag har använt relativt neutrala skuggor ihop med koralliga […]

2 Mac Pigment “Blue Brown”:

[…] är skuggan krämig som sjutton. Jag har definitivt fått mersmak och är sugen på flera pigment. Mac’s ögonskugga Club är snarlik men jag upplever att Blue Brown är mer intensiv och har en mer synlig duochrome […]

Kommentera här: