Recension: The Body Shop Tea Tree Cool&Creamy face wash

the body shop tea tree cool and creamy wash.pngIbland testar jag produkter som överhuvudtaget inte är anpassade för min hudtyp och The Body Shop's "Tea Tree Cool & Creamy Wash" är definitivt en sådan produkt. TTC&CW är en ansiktstvätt som är gjord för en mer oljig hudtyp som har problem med blemmor eller finnar. Produkten ska alltså hjälpa till med att förminska blemmorna med hjälp av tea tree som är både desinfekterande och lugnande. Nu har ju jag precis motsatt hudtyp (Torr med få hormonella blemmor) och var därför lite tveksam till att testa denna. Nyfikenheten tog över, helt enkelt! Rengöringen är väldigt krämig och skummar minimalt. Jag använder för det mesta denna slags ansiktstvättar i duschen och gnuggar helt enkelt bara hela ansiktet med produkten för att sedan tvätta av den med händerna. Efter användning känns mitt ansikte ÄNNU mer torrt och jag upplever även en obehaglig kylande känsla som får varningsklockorna till att ringa(Det känns ungefär som att mitt ansikte ilar). Min hud känns för ren, som att alla naturliga oljor som annars är kvar på huden efter min normala rengöring har blivit totalt bortrengjorda från huden. Eftersom jag av någon anledning hade två av dessa i mina gömmor så skickade jag en vidare till min väninna som har oljig hud för att höra vad hon tyckte. Hon har oljig t-zon och får finnar på kinder och haka. Hon tyckte inte heller att den kylande känslan var en höjdare men däremot så tyckte hon att det var en väldigt effektiv rengöring, även om huden var väldigt torr och stram efteråt. Hon tyckte att den var bra och att den hade en bra effekt mot finnar och liknande men att hon hade önskat att den var snäppet snällare(och utan den märkliga kylande känslan) då hennes hud gick i overdrive för att normalisera sig igen efter alla oljor hade blivit totalt annihilated från huden.
  • Pris: 115 kr
  • Mängd: 100 ml.
  • Finns hos: The Body Shop.
  • Mitt betyg (Torr hud): 1/5
  • Min väninnas betyg (Oljig hud): 3/5

Kommentarer:

1 Shortylegsbeauty:

Jag använder Tea Tree tonern och den är rätt så bra. Trodde dock först att man kunde använda den varje dag men efter att ha diskuterat produkten med min mamma kom det fram att man inte skall använda den varje dag utan istället varannan dag eller tom bara en dag i veckan. Jag som alltid har oljig hud märkte också hur den tog bort all olja och det var precis som att mitt ansikte var "naket" från alla oljor... underlig känsla...
Har en scrub från Avon som har den där samma kalla känslan. Först tyckte jag den var obehaglig men nu gillar jag den. Den är toppen då det gäller att torka ut blemmorna :)

xx

Kommentera här: