NOTD - Maybelline"Light it up"+ Isadora"Posh peach"

maybelline light it up isadora posh peach notd nagellack.png maybelline light it up isadora posh peach notd nagellack2.pngmaybelline light it up isadora posh peach notd nagellack3.pngDet var en sådan dag idag att jag behövde piggas upp med lite glitter så jag drog på två lager av Isadora's "Posh Peach" från Nude Essentials-kollektionen och sedan gick jag all out med två lager av Maybelline Color Show "Light it up" (Inte att förväxlas med Light Up). Posh Peach är en mjuk klädsam persikonyans som är väldigt ljus, passar bra som bas till det mesta men är också trevlig för sig själv om man har lust till något easy breezy på naglarna. Light it up är ett jättefint glitterlack med både färgade och holografiska/prismatiska glitterbiter som gör att naglarna verkligen sprakar oavsett om man är i skugga eller i direkt solljus/under en lampa. Snyggt och festligt!

Depend - Vårkollektion 2015

depend vårkollektion 2015-4.pngVårkollektionen från Depend damp ner för ett par dagar sedan och jag tänkte att vi skulle kika på kollektionen nu när den fortfarande är aktuell. Kollektionen har stor variation i både nyanser och finishes, vi ser allt från krämlack, metallic, glitter och duochromes med nyansvariation från marinblått till pastellrosa. Kollektionen släpptes vecka 3 och lacken kostar 25 kr/stk, med i allt 12 lack som ingår i kollektionen. Jag har redan gått och förälskat mig i krispigt pastellblå 435 och limegröngula 436, bägge två är klockrena vårfärger som jag har lust att göra någon slags nail-art kombination med. Jag är även välidgt nyfiken på rosa glittriga 427, blå glittriga 428 och metall-gröna 429 som överraskade mig positivt när jag swatchade dessa. Några av nyanserna är inte helt min kopp te men det finns definitivt något för alla smaker i kollektionen. Jag tycker faktiskt att det är väldigt skönt att man lyckats göra en så varierande kollektion utan att behöva ha med klassiska (Men ofta tråkiga) nyanser som t.ex. röda krämlack. Jag börjar testa mig igenom lacken med en gång och återkommer säkerligen med NOTD's med några av lacken!

Vad tycker ni om kollektionen? Vilket lack gillar ni bäst?

depend vårkollektion 2015.png427, 428, 429, 430, 431 & 432

depend vårkollektion 2015-1.png433, 434, 435, 436, 437 & 438

depend vårkollektion 2015-2.png depend vårkollektion 2015-3.png427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437 & 438

Recension: The Body Shop Tea Tree Cool&Creamy face wash

the body shop tea tree cool and creamy wash.pngIbland testar jag produkter som överhuvudtaget inte är anpassade för min hudtyp och The Body Shop's "Tea Tree Cool & Creamy Wash" är definitivt en sådan produkt. TTC&CW är en ansiktstvätt som är gjord för en mer oljig hudtyp som har problem med blemmor eller finnar. Produkten ska alltså hjälpa till med att förminska blemmorna med hjälp av tea tree som är både desinfekterande och lugnande. Nu har ju jag precis motsatt hudtyp (Torr med få hormonella blemmor) och var därför lite tveksam till att testa denna. Nyfikenheten tog över, helt enkelt! Rengöringen är väldigt krämig och skummar minimalt. Jag använder för det mesta denna slags ansiktstvättar i duschen och gnuggar helt enkelt bara hela ansiktet med produkten för att sedan tvätta av den med händerna. Efter användning känns mitt ansikte ÄNNU mer torrt och jag upplever även en obehaglig kylande känsla som får varningsklockorna till att ringa(Det känns ungefär som att mitt ansikte ilar). Min hud känns för ren, som att alla naturliga oljor som annars är kvar på huden efter min normala rengöring har blivit totalt bortrengjorda från huden. Eftersom jag av någon anledning hade två av dessa i mina gömmor så skickade jag en vidare till min väninna som har oljig hud för att höra vad hon tyckte. Hon har oljig t-zon och får finnar på kinder och haka. Hon tyckte inte heller att den kylande känslan var en höjdare men däremot så tyckte hon att det var en väldigt effektiv rengöring, även om huden var väldigt torr och stram efteråt. Hon tyckte att den var bra och att den hade en bra effekt mot finnar och liknande men att hon hade önskat att den var snäppet snällare(och utan den märkliga kylande känslan) då hennes hud gick i overdrive för att normalisera sig igen efter alla oljor hade blivit totalt annihilated från huden.
  • Pris: 115 kr
  • Mängd: 100 ml.
  • Finns hos: The Body Shop.
  • Mitt betyg (Torr hud): 1/5
  • Min väninnas betyg (Oljig hud): 3/5