Mac x Cinderella - Royal Ball lipstick

mac cinderella royal ballJag vet att många av er har varit nyfikna på den uppkommande "Cinderella"-kollektionen från Mac (Mac-kalendern är uppdaterad) så idag tänkte jag att vi skulle kika närmare på en av produkterna ur kollektionen, läppstiftet Royal Ball. Kollektionen släpps den 6 Mars och utöver Royal Ball så finns det även ett läppstift som heter "Free as a butterfly" som ska vara lite varmare och mer guldigt, dock i samma formula. Bägge läppstift kostar 215 kr/stk. Förpackningen är ljust blå med en lila/rosa flash och guld-detaljer (Cinderella i guld samt insidan av tuben). Jag älskar att samla på Limited Edition-läppstift så å ena sidan så tycker jag att det är roligt med en förpackning som är så annorlunda i jämförelse med allt annat jag har, men å andra sidan så tycker jag att förpackningarna är lite barnsliga. Vad tycker ni? Royal Ball beskrivs som "Fleshy pink" och formulan är vad Mac kallar för "Lustre". Lustre-stift är ofta väldigt krämiga men inte jättepigmenterade, dom har ofta en lätt glans men större delen av Lustre-stiften är vad jag skulle beskriva som vardagsläppstift som är lätta att slänga på i farten. Royal Ball är lätt att applicera då det är så ljust (Man behöver inte oroa sig för att få till skarpa linjer som med matta stift) och på grund av den ljusa nyansen och skira formulan så försvinner det också på ett snyggt sätt. Hållbarheten ligger på ungefär 3-3,5 timme innan man behöver återapplicera, så det är inte världens mest långtidshållbara läppstift. I överlag tror jag att det är ett läppstift som skulle passa många olika hudtoner, har man lite mörkare läppar så kan det nog se lite mjölkigt ut om man går all-in och applicerar väldigt mycket. Annars tror jag att den skira formulan gör att stiftet är väldigt universellt och passar många. Jag tyckte iallafall att det var väldigt snyggt på mig som är väldigt blek och kommer definitivt att använda det flera gånger. En video-recension med live-swatches finner ni nedan. Vill ni bara se swatches så kan ni kika från 3:00 och framåt. https://www.youtube.com/watch?v=nC_vK0TOTV4

mac cinderella royal ball1mac cinderella royal ball3maccinderella swatchmac cinderella royal ball4mac cinderella royal ball beauty innocence1Mac Royal Ball, Innocence & Beauty

mac cinderella royal ball beauty innocenceMac Innocence, Beauty  & Royal Ball

Önskelista: Februari 2015

wishlistfebruary Det blir lätt såhär när man sitter och fönstershoppar på nätet, massvis av produkter landar på önskelistan... Kitschiga "Paul & Joe"(Som tidigare släppt läppstift formade som katter...) släpper fina ögonskugge/ansikts-paletter med djurmotiv, dom är ju bara hur söta som helst. Anna Sui har alltid varit bra på det här med tjusiga och lite mer annorlunda förpackningar och Rose Cheek Color förpackningen (Och själva produkten) är ju bara to die for.. Mac släpper massvis av nya kollektioner den 6 Mars och jag har kikat lite på läppstiften från både Bao Bao Wan och Julia Petit kollektionerna, hur fina som helst!

När"Kemi"blir ett skällsord

Det är något som har suttit i mitt bakhuvud och gnällt i flera månader nu; Ordet "Kemi", och hur det då och då blir felanvänt inom skönhetsvärlden. Ska vi inte starta med grunderna, vad sjutton är kemi? Kemi är "läran om interaktionerna mellan kemiska substanser" enligt allas vårat kära Wikipedia (I know, bästa källan...), alltså läran om hur man kan sätta ihop produkter eller läran om hur atomer kan kombineras och bilda molekyler. Jag är språknörd så just kemi har aldrig varit min kopp te, men jag försöker alltid lära mig så mycket jag kan om sammansättningarna av skönhetsprodukter för att kunna skriva så bra recensioner som möjligt. Ta detta kemiska ämne som exempel:
Ämnet kan orsaka våldsamma svettningar och kräkningar. Om ämnet är i gasform så kan det orsaka brännskador och om du råkar inhalera ämnet så kan du dö. Ämnet finns i tumörer och kan även förstöra metaller om dom blir utsatta för ämnet över långa perioder.
Det låter ju inte så himla bra, eller hur? Så vad är  det för ämne? Dihydrogen Monoxide, eller som vi kallar det till vardags: Vatten. Vad min poäng är med detta är att allt i våran vardag är på något sätt kemi, oavsett om det är vattnet du dricker eller luften du andas. Även ämnen som förekommer i naturen är på något sätt ihopsatta med hjälp av kemi. Det finns kemiska sammansättningar som är syntetiska, och det finns kemiska sammansättningar i flugsvamp. Det är överallt, och kemi är kemi oavsett om det är en hudkräm eller en jordgubbe, bara på olika sätt. Jag har sett en del webshoppar reklamera med "Köp produkter utan kemi" och jag har dessutom läst artiklar där man testar "Bästa krämerna utan kemi". Kemi är inte något som kan väljas bort utan snarare något som är kopiöst viktigt när det kommer till skönhetsprodukter, utan skönhetskemisterna hade vi inte haft produkter som är sammansatta på ett säkert sätt. Just nu verkar detta fenomen med att kemi-hetsa vara mer utbrett i Danmark än det är i Sverige, och jag hoppas att det förblir så (Och att Danskarna lugnar sig lite). Självklart förstår jag att man av personliga skäl väljer till (eller från) vissa ingredienser, oavsett om det är allergi eller personliga åsikter som spelar in. Jag tycker att vi alla har rätt att göra våra egna val. Något jag inte gillar är när man spelar på okunskap eller en illvilja som ska göra konsumenten rädd för "produkter med kemi", som om det vore något farligt. Ni får gärna hojta till med vad ni tycker, just sånt här tycker jag är väldigt intressant.