Kiko: Water eyeshadow, Glamorous Eye Pencil&Smart Lip Pencil

I Palma sprang jag och ett par av dom andra tjejerna in i det italienska sminkmärket Kiko's butik och shoppade loss. Jag har sedan tidigare visat er nagellacket som jag köpte men jag shoppade även lite eyeliners, en lipliner och en ögonskugga som jag tänkte visa och swatcha idag.Det diskuterades vilt om att skuggan såg ut som ett fingeravtryck, ett kvinnligt könsorgan och andra roliga förslag så jag fnissar varje gång jag öppnar skuggan för att använda den.

Jag hade hört mycket gott om Kiko's eyeliners så jag hittade en snygg mörk turkos och en brunröd nyans som jag gillade, bägge med skimmer. Jag är väldigt imponerad över hur krämiga dom är och tycker att hållbarheten är fenomnenal. Smart Lip pencil är om möjligt ännu bättre, sitter hur bra som helst under dagen och kostade inte mer än 2 euro. Ögonskuggan är brunröd och helt sjukt jävla snygg både med och utan fuktad pensel. Med fuktad pensel blir finishen nästan metallisk. I överlag tycker jag att kvaliteten på dom produkter som jag köpte är väldigt bra och jag kommer definitivt kika in hos Kiko igen. Jag har hört att det finns en Kiko-butik i London också, och där är jag absolut mer ofta än i Italien och Spanien så det är väl värt att nämna.

Linda köpte ett läppstift i nyansen Taupe som jag haft lite ångest över att jag inte köpte, men jag kan såklart inte hitta det någonstans! Jag får hålla mig tills jag står i en Kiko-butik igen alltså.

Har ni testat något från Kiko och vad är isf era favoriter?

kiko eyeliner swatches glamorous lip liner.pngGlamorous Eye Pencil 409 (Turkos) och 404 (Brunröd). Smart Lip Pencil 710 (Murrigt bärig)

kiko eyeliner swatches glamorous lip liner swatches.pngGlamorous Eye Pencil 409 (Turkos) och 404 (Brunröd). Smart Lip Pencil 710 (Murrigt bärig)

kiko water eyeshadow 204.pngWater eye shadow 204

kiko water eyeshadow 204 swatchesWater eye shadow 204. Applicerad med fuktad pensel överst och torr under.

Recension: Isadora"Hydralight"water-based matte foundation

isadora-hydralight-foundation-matte.pngisadora-hydralight-foundation-matte1.pngFör nyligt så släppte Isadora två nya nyanser av Hydralight foundation som fått ny formula och ny förpackning. Man har valt att utöka nyanserna neråt med en ljusare foundation (57 Fair Beige) samt uppåt med en mörkare (66 Medium Beige). Hydralight innehåller SPF8, är oljefri och har enligt Isadora en skir naturlig täckning som är lätt att tona ut. Hydralight sägs även vara intensivt fuktgivande med både glycerin och hyaluronsyra. Mitt första intryck av pressinfon är alltså att denna foundation passar bäst som en slags vardagsfoundation om man inte har så mycket blemmor och rodnader att täcka. Något som tåls att tänkas på när det gäller vattenbaserade foundations är att man behöver en vattenbaserad primer för att få snyggast finish. Silikonbaserade primers och vattenbaserade foundations kan lätt skära sig om man börjar applicera dom ovanpå varandra och skapar därför en ojämn yta och en bas som inte håller så länge. Jag har torr hud och få hormonella finnar, för det mesta behöver jag bara en bas med låg/medium täckning och så komplementerar jag med en bra concealer där jag behöver lite extra täckning. På huden känns Hydralight semimatt, jag får väldigt lätt täckning som trots att färgen är för mörk ser väldigt naturlig ut på mig. På bilden nedan har jag varken rouge, highlighter eller någon slags bronzer. Helmatta foundations kan ofta göra att ansiktet ser väldigt platt och konstgjort ut, och därför måste man skapa lite skuggor med just highlighter och contour. Jag får en naturlig glöd på nästippen och kindbenen utan att jag behöver lägga till extra produkter. Hållbarheten var okej om jag inte fixerade med puder, efter ungefär sex timmar börjar Hydralight att försvinna på vissa delar av ansiktet. Med ett fixerande puder (Typ E.L.F HD) förlängdes hållbarheten med ett par timmar mer. Passsar alltså för dig som har torr/normal hud med behov av låg täckning och vill ha något som känns lätt på huden. Kan även användas av dig som har lite mer oljig hud men då rekommenderar jag absolut att man fixerar med ett puder för optimal hållbarhet. isadora-mesmerizing-holiday-jul-2014-8.png
  • Pris: 149 kr.
  • Mängd: 30 ml.
  • Finns hos: Kicks, Åhlens etc.
  • Mitt betyg: 3,5/5

Mac Viva Glam Miley 2015

mac viva glam miley 2015 promoMac har just lagt upp en bild på Instagram där man berättar att Miley Cyrus är Viva Glam's nya "Spokesperson" för 2015. Precis som med övriga Viva Glam kollektioner så kommer det släppas ett läppstift och ett läppglans i matchande nyanser, Miley's duo är knalligt rosa. Viva Glam skapades redan 1994 och är Mac's AIDS-fond där pengarna från varje såld produkt går till HIV/AIDS-programmet. Man tar hjälp av olika kändisar och använder dessa som dragplåster för att sälja ännu mer produkter, och från marknadsförings-ståndpunkt så är det genialt. Just Miley Cyrus är inte min favorit, och jag tycker att valet av "spokesperson"  förringar budskapet lite, jag kan dock slå vad om att produkterna kommer bli storsäljare. Tidigare har man använt kändisar som Rihanna, Nicki Minaj, Cyndi Lauper och Ru Paul som ansikten utåt för fonden. Ni kan se fler bilder på tidigare samarbeten på denna länk. Jag har inget släppdatum eller prisuppgifter på Viva Glam Miley Lipstick & Lipglass men förväntar mig att läppstiftet kostar 195 kr och läppglanset 185 kr som tidigare produkter har gjort.

Vad tycker ni om detta samarbete?

mac viva glam miley 2015