Tips: Wayne Goss Metoden (Puder under foundation)

wayne goss methodIbland hittar jag udda tips på YouTube som jag tycker låter helt galna, tips som jag (såklart) måste testa själv för att se om det faktiskt gör någon skillnad. Makeupartisten Wayne Goss gjorde tidigare i år en video om en teknik som går ut på att man pudrar sitt ansikte innan man lägger sin foundation för att slippa använda så mycket foundation, få sin bas att hålla längre och (i vissa fall) kunna slippa concealer. Man lägger alltså sin fuktkräm först, följt av en primer. Sedan använder man ett löspuder (E.L.F HD Powder fungerar bra) över hela ansiktet och ser till att det blir injobbat överallt. Efter detta applicerar man sin foundation som vanligt. Eftersom jag gillar att ha lite glow så tycker jag ibland att ett puder kan matta ner en annars snyg glödande bas men känner mig tvingad att fixera för att min foundation inte ska glida runt under dagen, då använder jag istället denna metod för att bibehålla den snygga lystern jag får av några av mina foundations utan att behöva tänka på att hållbarheten skulle bli sämre. Eftersom jag har torr hud så är det nog för mig att pudra innan min foundation men som Goss nämner i sin video så kan det vara en bra ide för dom som har oljig hud att pudra t-zonen efteråt. Intressant för er som gillar att experimentera med era produkter men jag kan tänka mig att det inte passar alla! https://www.youtube.com/watch?v=EyQsVyGadbY

Kommentarer:

1 Jenna:

Åååh, älskar Wayne! Han är så go'! Och så har han en hel del vettiga funderingar - även om jag kanske inte alltid håller med om ALLT men jag gillar att han vågar gå emot normerna ibland och vågar testa nya saker...

Jag har väldigt fet hy så att pudra ansiktet efter foundation är nog ett måste för mig oavsett - plus att jag tycker att min foundation applicerar bättre om jag lägger den direkt på min fuktighetskräm... Men jag kan tänka mig att det funkar bättre för torrar hudtyper!

Svar: Jag tycker att han säger mycket vettigt (Och som du säger, vågar göra precis tvärtimot det alla andra säger att man ska göra). Bara för att man har använt en produkt på ett visst sätt i många år så behöver det ju inte vara det bästa sättet, ibland är det kul att experimentera och se om man får bättre resultat om man gör på ett annat sätt!
honiblogg@gmail.com

2 Ingrid:

Åh, jag gillar också Wayne Goss. Jag har också testat detta, likt dig är jag torr och på detta sätt behövs ingen efterpudring för mig. Gillar inte heller att bli för nedmattad och då är detta faktiskt klockrent och basen sitter helt klart längre för mig iaf.

Kommentera här: