Recension: Maybelline SuperStay Better Skin foundation

1.png Dags att recensera lite foundation i form av Maybelline's nytillskott "SuperStay Better Skin".  Produkten finns i sex nyanser och jag har fyra av dessa att visa er, dom två jag saknar är den ljusaste 05 Light Beige och mörkaste 040 Fawn. Färgskalan är inte helt linjär, och med det menar jag att den foundation som har lägst nummer inte automatiskt är ljusare än övriga. Jag kan t.ex. INTE bära 010 Ivory som är helt galet mörk och orange på mig medans 021 Nude både är ljusare och mer neutral i färgtonen (dock inte helt optimal på mig, som ni kan se på bilden nedan). Maybelline beskriver produkten såhär:
Utsätts din hud för stress? Upptäck en foundation som gör din hud vackrare. Hemligheten är vår nya formula som är berikad med Actyl C som är ett C-vitamin-komplex samt provitamin B5.
 • Lätt, smidig och fräsch känsla
 • Håller hela dagen, felfri finish
 • Minskar synligheten av rodnad
 • Hud som inte ser stressad och glansig ut
Eftersom alla nyanser är allt för mörka så har jag testat den från och till under ett par veckor här hemma och ute i trädgården (Där är det ingen som ser mig, förutom grannen..). Min hud har inte reagerat på denna överhuvudtaget, formulan känns trevlig men har en svag doft av målarfärg (??). Jag upplever formulan som lättjobbad med medium täckning och jag använder en foundationborste a la Sigma F80 för att applicera denna. Foundationen torkar snabbt in i huden och ger en nästan pudrig känsla som mattar ner huden på ett snyggt sätt, det ser inte överdrivet platt ut alltså. Produkten täcker alla mina rodnader och småblemmor men låter fräknar skina igenom lite. Hållbarheten är okej men inte jättefantastisk på min torra hud, efter mellan 4-6 timmar börjar produkten försvinna från min T-zon om jag inte har fixerat med puder och mellan 6-7 timmar om jag har fixerat med puder. I överlag är det en okej foundation, dock med ett väldigt förvirrande (och selektivt) färgval. Jag föredrar helt klart L'Oreals Infallible 24h om jag skulle välja mellan dessa, men jag tror att ni som har en mer oljig hud skulle föredra denna över Infallible då den har en finish som hjälper till att matta ner glansiga områden. Eng: Maybelline SuperStay Better Skin foundation is a foundation that is supposed to remove shine, help tone down redness and give the skin a flawless finish throughout the entire day. The foundation comes in six shades and I have the four "middle" ones. The colour selection is not entirely linear so the foundation with the lowest number is not automatically the lightest one. I have used a Sigma F80 Flat top kabuki to apply this foundation and I get medium coverage that removes redness and blemishes but lets freckles shine through. Without finishing powder I get 4-6 hours wear and with a finishing powder I get 6-7 hours. If you're oily I think you may like this quite a lot, it helps mattify and has some nice skincare properties. I prefer the L'Oreal Infallible 24h foundation because it sits better on my dry skin.
 • Pris: 129 kr
 • Finns i: 6 nyanser
 • Finns hos: Kicks, Åhlens etc.
 • Mängd: 30 ml
 • Mitt betyg: 3/5.
2.png 3.png

Recension: Victoria's Secret Endless Love Hydrating Body Lotion

1.png Victoria's Secret är ett märke som länge har varit väldigt hypat utomlands (Främst i USA) och jag tycker att det är ett konstant snack om VS's skönhetsprodukter på YouTube. Idag recenserar jag Hydrating Body Lotion i doften "Endless Love" som har doft av äppelblomst och Ylang Ylang. Doften är blommig men har fräscha lätta inslag som gör att doften inte blir lika sockersöt och "klistrig" som många andra VS produkter jag har doftat till. För att vara helt ärlig påminner den mig lite om ett schampo jag har haft för många år sedan, men jag kan tyvärr inte komma ihåg vad det var för ett schampo. Doften är rätt stark så jag bär ofta denna när jag ska använda en liknande parfym eller om jag inte ska bära parfym. Krämen är inte den mest fuktgivande kräm jag har testat men den är lätt, fluffig och sjunker snabbt in i huden utan att lämna en hinna. På dom ställen där jag är som torrast (Vaderna för det mesta) så är den inte riktigt helt fuktgivande nog men på resterande delar av kroppen fungerar den bra som en lätt, doftsatt sommar-lotion.
 • Pris: Ca. 120 kr.
 • Mängd: 250 ml.
 • Finns hos: Arlanda flygplats, Kastrup flygplats, Landvetter flygplats, Nordicfeel.se
 • Mitt betyg: 3/5

Lacksamling 2014

1.png Idag tänkte jag visa er min lacksamling. Jag har visat samma setup förut men har gjort ett par små ändringar så jag ville visa er hur det ser ut nu och kanske ge er några bra ideer när det kommer till smink/nagellacks-förvaring. Planen är fortfarande att köpa fyra fyrkantiga korgar till dom fyra hål längst ner dom är fyllda med allt möjligt random som kamerautrustning, vadderade kuvert och pressinfo på CD, USB och papper. Ribba-hyllorna som hänger ovanför Expediten är geniala till både nagellack, parfymer eller till det lilla badrummet om man har platsbrist men ändå gärna vill förvara produkterna på ett synligt och lätttillgängligt sätt. Alla lådor är uppmärkta med min älskade Dymo label-maker och det gör att det blir mycket lättare att hitta dom lack man söker efter. Ni som också har lagt upp inlägg på era lacksamlingar får gärna länka dom i kommentarsfältet så kan jag sätta ihop en lista i detta inlägg! Eng: Today I wanted to show you guys my nail polish collection. I've shown the same setup before but I've made a few smaller changes that I wanted to show you to inspire and give some ideas for organisation and storage. The plan is (still) to purchase some square baskets for the lower four cubbies that are currently filled with all sorts of random things. The Ribba-shelves above the Expedit are genious for nailpolish, perfumes or if you have a small bathroom with lack of space but still want to store your products out in the open. All the drawers are labelled with my label-maker to make for easier access and a better overview. Those of you that have blogposts with your nailpolish collections are more than welcome to send a link in a comment and I'll make a list in this post!

Products:

 • Ikea Expedit 4x4 Black/Brown
 • Ikea Expedit Drawer Inserts White (2x drawers/unit)
 • Clear acrylic knobs
 • Ikea Ribba Picture Shelves
 • 2x cake plates, cant remember where I got them from
2.png 3.png 4.png 5.png