Depend höst 2012

 
Depend släpper i sedvanlig ordning en kollektion med höstlack i miniformat, och det verkar vara en relativt stor en denna gång med hela 19 lack. Denna gång är det verkligen en kollektion med lack i alla regnbågens färger, vi finner allt från prismatiskt glitter till soligt orange och dovt lila.
 
Några av lacken (Speciellt det guldglittriga) påminner mig mycket om lack från China Glaze's On Safari kollektion som jag skrivit om tidigare. Det andra prismatiska glittret påminner mig om Techno från China Glaze's Electro Pop kollektion..  Lacken kostar i sedvanlig ordning 25 kr/st och släpps under slutet av September/Starten av Oktober.
 
Jag har någon slags sjuklig obsession med orange och gul just nu, det kanske har att göra med avsaknaden på sol i Danmark eller så har jag bara fått en flipp? Jag är jättesugen på ljusa glittriga 328 som ser fulsnyggt ut, samt orangea 327 och 333. Droolz.
 
 
279, 335, 334, 328, 327
 
330, 329, 332, 320, 319
 

331, 325, 322, 324, 318
 

333, 321, 323, 326

Sephora Supreme Cleansing Oil

 
 
Som jag har nämnt bazillion gånger verkar olja vara den nya hypen, och det gäller verkligen allt inom skönhetsvärlden. När jag var i grekland köpte jag på mig en rengöringsolja från Sephora, som på förpackningen lovade att den lätt och enkelt skulle ta bort all makeup utan problem och sedan rengöra ansiktet.
 
Instruktionerna var även dom väldigt lätta, ett pump skulle fördelas i ansiktet och lösa upp sminket, och sedan skulle man tvätta bort oljan som blir till en mjölkig rengöring när den kommer i kontakt med vatten. Det är här problemet startar! Oljan upplöser mitt smink utan problem, vi snakkar pandafejs deluxe efter jag har snurrat runt oljan litegrann. När jag ska tvätta bort oljan känns det som att jag bara flyttar runt oljan i ansiktet, och att absolut INGENTING upplöses och tvättas bort.
 
Flertalet gånger har jag varit tvungen att ta bort överflödet med toapapper och sen tvätta bort resten av oljan med en annan remover. Det fungerar ju inte alls i längden! Jag har testat med kallt vatten, varmt vatten, ljummet vatten, fler än en pump av oljan, mindre av oljan... Ingen skillnad. Om jag skrapade lätt med en nagel i ansiktet fick jag vit oljegegga under nageln, så illa är det. Jag vet verkligen inte vad det är jag gör fel! Jag tycker ju själv att jag är en relativt van skönhets-junkie, så detta vore inte vara ett problem.. Inget jag rekommenderar. Jag skickar denna olja vidare till min väninna och hoppas att det bara är min hud den inte alls fungerar med.
 
Finns hos: Sephora
Pris: Runt 100 lappen tror jag det var, dock ej säker
Mitt betyg: 1/5.

På tapeten: Kitschiga vintageförpackningar

Ni vet ju säkert att jag är maniskt totalförälskad i brittiska Soap & Glory's vintagekitschiga produkter med sina fyndiga namn och fina färger. I dagarna fick jag ett mail om att ett annat brittiskt märke vid namn Dirty Works lanseras i Sverige via eleven.se's webbshopp, och det slog mig lite hur lika produkternas utseende egentligen är. Dom är såklart inte kopior rakt av men Dirty Works har verkligen fångat den där vintage-fräscha känslan som jag gillar så mycket hos Soap & Glory. Lite housewife på 50talet, typ. Ni förstår säkert att jag är ungefär hur sugen som helst på att testa Dirty Works, så jag småsvär och muttrar här vid mitt skrivbord över att jag inte kan få tag på dom i Danmark!
 
Ett annat märke som också använder vintage men på ett annat sätt är Benefit, som skapat smink som verkligen fångar ens intresse på vilken butikshylla som helst. Lite gladare och "peppigare" än S&G och Dirty Works, men samma charm!
 
Vad tycker ni om vintagekitsch i beautyvärlden? Snyggt på badrumshyllan eller bara allt för over the top?