Guide till E.L.F

Det är ofta många som frågar mig olika tekniska grejer när det kommer till E.L.F (Eyeslipsface.co.uk) och hur man ska gå till väga om man vill shoppa via deras hemsida. Tänkte göra en liten steg för steg guide och visa precis hur man gör!

E.L.F eller Eyeslipsface är ett märke som ursprungligen kommer från USA. Dom säljer smink till väldigt låga priser och har många roliga koder och erbjudanden, därför har ryktet om märket spridit sig som en löpeld och blivit väldigt populär här i Europa också. E.L.F säljer ENDAST Cruelty Free produkter vilket jag enbart ser som ett plus. Dom har några olika kategorier av produkter som jag tänkte gå igenom snabbt så att man vet vad man ska kika efter.

Mineral-linjen: E.L.F har en linje med mineralsmink som faktiskt är relativt bra. Dom säljer allt från mineral läppstift till foundations. Kika gärna närmare på deras lösa mineralskuggor.

Studio-linjen: E.L.F's Studiolinje är en linje som är tänkt att vara till dom mer "professionella" användarna. Studiolinjen kännetecknas av sitt mattsvarta utseende på alla produkter, samt att priset är snäppet högre än resten av grejerna. Kika gärna närmare på deras borstar och mineralprimern.

"Den billiga linjen": Resten av produkterna kostar dryga 16 kronor och räknas till den billiga linjen. Det finns många guldkorn här och jag gillar bland annat nagellacken och några av borstarna. Var försiktig här och gör lite research innan du beställer för det finns några grejer som är riktigt dåliga, f.ex Eye Widener.

 

1. Välj ditt land genom att klicka på flaggorna, detta gör att din "Shopping bag" till höger kommer visa allting i din valuta (Vilket såklart underlättar). Ovanför den blå bannern finns själva menyn till produkterna. Vid botten av sidan finns dom olika betalningsmöjligheterna listade, se till så att du har ett redo (Paypal, Visa, Visa electron fungerar utmärkt).

2. Håll musen över den produktkategori du är intresserad i, jag vill lägga en mineralprimer i korgen så jag håller musen över studio och går sedan ner till mineralprimer och klickar på den! Man kan även klicka direkt på kategorin och på så sätt få upp en sammanfattning med bilder på alla produkter istället för att gå direkt.

3. Här har vi mineralprimern och dess information. Vi kan se vad den kostar i svenska kronor medans resten av informationen står på engelska. Är du allergisk mot vissa ämnen så kika in "Ingredients" listan. När du läst klart och är säker på att du vill ha denna produkt så klickar du på Add to bag så dyker den upp i din "Shopping bag" som jag visade uppe i högra hörnet.

4. Nu har jag lagt några fler produkter i min "Shopping bag" och är klar till att betala. Klicka på Shopping bag uppe i högra hörnet. Du kommer då till sidan under där all information om produkterna står samt vad dom kostar tillsammans. Har du en kod till gratis frakt så matar du in den i "Got a code..." rutan som är inringad. Kom dock ihåg att byta till Europe i menyn för "Choose Delivery" först, annars får du mata in koden igen. Som ni kan se är det ingenting valt i menyn för frakt än.

5. Jag har zoomat in på själva frakt-rutan nu. Har man ingen kod och ska ha produkterna skickat hem på normalt vis så väljer man Europe och European Standard. Vill man däremot ha en säkrare frakt av sina grejer så väljer man det dyrare Sign for alternativet som betyder att dom skickas med fraktman (Vad jag har förstått) och att man måste skriva under vid dörren innan man får sitt paket. Du kan nu se hur mycket frakten går på, utan koder för gratis frakt så kostar frakten alltid ungefär 40 kronor. Vill man ha en kod så får man hålla koll på E.L.F UK's facebooksida där det kommer nya koder någon gång i veckan, länk här. Klicka nu på Proceed to checkout för att färdiggöra din beställning!

 

6. Fyll i dina uppgifter (Oroa dig inte, det är säkert) och din adress. Kom ihåg att välja Sweden i dropdown menyn! Du kan välja att skicka paketet till samma adress som du skrivit under "billing adress" eller så kan du välja att skicka det till en annan adress. Vill du skicka till samma adress som du skrivit som billing klickar du bara brevid pilen på bilden så fyller formuläret i sig självt med samma adress som förut. Annars fyller du bara i  en ny som du gjort förut. Längst ner på sidan finns det en "sms" möjlighet där man klickar in sitt land och sedan skriver sitt nummer. Du får då ett sms när dom just skickat ditt paket så du vet när du kan förvänta dig att det kommer, det tycker jag är smart så jag använder alltid det! Har du fyllt i allting så klickar du nu på Proceed!

7. Nu är du i stlutfasen av beställningen. Här har vi Sagepay rutan, här kan du se den slutgiltiga summan i pund (Som är samma som den i SEK bara i en annan valuta, du betalar inte extra såklart). Klicka på det du vill betala med. Eftersom det finns så många möjligheter har jag valt att stoppa här.

Väljer du något av visa-varianterna får du fylla i ditt kortnummer, ditt cvv som är dom tre sista som står på baksidan och så får du fylla i när kortet inte är giltigt mer. Via paypal loggar du in på ditt paypalkonto, väljer vilket kort eller bank-konto du vill betala med (Eller du har kanske tankat upp själva paypalkontot med pengar så inget av det behövs) och så betalar du via det. Efter detta steg är du färdig och kommer få en "Order Confirmation" till din epost. Ditt paket skickas oftast dagen efter men har dom mycket att göra så kan det ta upp till tre dagar.

Kommentarer:

1 H:

vad snällt att du har gjort en sån! ska absolut använda den när jag är redo att beställa :)

2 Honi:

H: Bra att den kanske kan komma till användning, vet att det är rätt jobbigt att försöka lista ut hur vissa hemsidor funkar. Speciellt för dom som inte är så hemma i nätshopping eller engelska :)

3 LFZ:

Fin guide! Men skulle bara vilja rätta en grej- sminkborstarna från den billigaste linjen är inte syntetiska, inte mina iaf :)

4 Honi:

LFZ: Det har du rätt i, det är studioborstarna som inte är gjorda av riktigt hår! Dom billiga borstarna är (Delvis)gjorda av ponnyhår om jag minns riktigt :p Ska rätta det, tack för att du är så uppmärksam!

5 BEAUTY SECRETS:

Wow, jätte bra guide!! Ska definitivt använda den när jag ska beställa! :) Tack!<3

Kommentera här: